Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@01:49:59 GMT

۶۰ طرح گردشگری در استان قزوین در دست اجراست

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۵۵۹۵

۶۰ طرح گردشگری در استان قزوین در دست اجراست

به گزارش ایرنا، یکی از الزامات رونق گردشگری در مناطق دارای استعداد و جاذبه بدون شک ایجاد تاسیسات و زیرساخت های رفاهی، خدماتی و گردشگری است.

قزوین به دلیل جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوان که برخی از آنها در کشور و منطقه منحصر به فرد نیز هستند به عنوان یکی از استان های پرجاذبه کشور از حیث گردشگری مطرح است اگرچه کمبود زیرساخت های رفاهی و خدماتی نسبت به حجم جاذبه ها و ناشناخته بودن هنوز به جایگاه شایسته و واقعی خود در این حوزه دست نیافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال های اخیر با حمایت های دولت از سرمایه گذاران و همچنین معرفی مناسب جاذبه های گردشگری قزوین شاهد رونق سرمایه گذاری در حوزه ایجاد زیرساخت های این بخش در این استان پرجاذبه بوده ایم که به جذب گردشگر به این دیار کمک کرده است، البته هنوز تا رسیدن به استانداردهای لازم در این حوزه راه زیادی باقی مانده است.

نزدیکی قزوین به شهرهای پرجمعیت از جمله تهران و کرج، قرارگیری در شاهراه ارتباطی غرب، شمال غرب و شمال و همچنین برخورداری از صدها جاذبه تاریخی و طبیعی، سرمایه گذاری در حوزه گردشگری را در این استان دارای توجیه اقتصادی کرده است، اگرچه شیوع کرونا مانند دیگر نقاط کشور و دنیا فعالیت های سرمایه گذاران این حوزه را در قزوین دچار کندی و رکود کرده با این وجود امید می رود در شرایط پساکرونا بار دیگر بازار سرمایه گذاری در این حوزه داغ و پررونق شود.

استان قزوین هم اکنون دارای ۲۴۳ واحد تاسیسات گردشگری شامل ۱۰۳ مجتمع خدماتی و پذیرایی، ۸۹ واحد اقامتگاهی، ۴۸ دفتر مسافرتی و سه آموزشگاه است که با بهره برداری از طرح های در دست اجرا این تعداد به ویژه در بخش اماکن اقامتی به شکل قابل توجهی افزایش می یابد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین در گفت و گو با "علیرضا خزائلی" مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین آخرین وضعیت اجرای طرح های گردشگری در این استان را جویا شد.

ایرنا: کارشناسان کمبود هتل و مراکز اقامتی را به عنوان یکی از موانع جذب گردشگر به قزوین به شمار می آورند، در حال حاضر چند هتل در استان در دست ساخت است؟

طی سال های اخیر با رشد قابل توجه ساخت و بهره برداری اماکن و تخت های اقامتی در قزوین مواجه بوده ایم که البته جوابگوی نیازهای گردشگری استان نبوده بنابراین از سرمایه گذاران جدید در این حوزه استقبال کرده و می کنیم.

مثلا استان قزوین فاقد یک هتل پنج ستاره است که می تواند میزبان میهمانان خارجی و رخدادها و همایش های مهم ملی و بین المللی باشد و با جذب یک سرمایه گذار در حال حاضر ساخت هتل پنج ستاره پیگیری می شود.

در حال حاضر ۳۱ طرح اقامتی در استان قزوین در دست اجرا است که از این تعداد ۱۷ مورد به هتل ها اختصاص دارد که البته شیوع کرونا موجب کندی و یا تعطیلی کارگاه های ساخت بعضی از آنها شده اما امیدواریم با حمایت های دولت و رخت بستن کرونا در آینده نزدیک شاهد رونق و احیای آنها بوده و در آینده نه چندان دور بتوانیم این طرح ها را به بهره برداری برسانیم.

از این تعداد یک هتل پنج ستاره، چهار هتل چهار ستاره، هشت هتل سه ستاره، ۲ هتل دوستاره و ۲ هتل یک ستاره در استان قزوین در دست ساخت قرار دارد.

در کنار هتل های یاد شده یک میهمان پذیر نیز در دست ساخت است.

در میان طرح های هتل سازی از تبدیل اماکن تاریخی مانند خانه های قدیمی به هتل استقبال کرده و مالکان و سرمایه گذاران را حمایت می کنیم، در همین راستا گرمابه حاجی بیگلر و همچنین خانه تاریخی حکیم افضل در قزوین تبدیل به هتل های چهار ستاره می شوند.

همچنین بنای تاریخی گراند هتل قزوین نیز پس از ساماندهی و مرمت با کاربری پذیرایی و اقامتی در قالب یک هتل چهاره ستاره پذیرای گردشگران خواهد بود.

ایرنا: برای ایجاد امکانات جذب گردشگر در روستاهای دارای جاذبه استان قزوین چه طرح هایی در دست اجراست؟

جاذبه های گردشگری استان محدود به شهر قزوین نیست و خیلی از روستاهای استان نیز از جاذبه های خوبی برای جذب گردشگر برخوردار هستند برای همین منظور با جذب گردشگران بومی و غیربومی تلاش کرده ایم تا در روستاهای هدف گردشگری و یا دارای جاذبه امکاناتی همچون اقامتگاه های بوم گردی ایجاد کنیم.

در حال حاضر ۱۳ اقامتگاه بوم گردی به همراه ۲ طرح توسعه اقامتگاه های بوم گردی در استان قزوین در دست اجراست و همین تعداد نیز اقامتگاه بوم گردی فعال داریم و این در حالی است که 10 سال قبل تعداد اقامتگاه های بوم گردی در استان از یک مورد تجاوز نمی کرد.

در کنار اقامتگاه های بوم گردی، چهار مجتمع گردشگری نیز در روستاهای اسماعیل آباد، باراجین، رزجرد و باورس در حال اجرا است.

ایرنا: مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی را باید تکمیل کننده پازل زیرساخت ها و تاسیسات گردشگری بدانیم، آخرین وضعیت طرح های دست اجرای این حوزه را تشریح بفرمایید.

در حال حاضر ۱۲ مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی در استان قزوین در دست احداث است که با تکمیل و بهره برداری از آنها کمبودهای استان در این حوزه مرتفع خواهد شد و مسافران عبوری و میهمانان می توانند از امکانات آنها در طول عبور و یا اقامت در استان بهره مند شوند.

مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی استان قزوین که در دست احداث هستند از پراکندگی جغرافیایی خوبی برخوردار هستند و ۲ مورد آنها در آزادراه قزوین-رشت در دست ساخت هستند که پیش از این مسافران و گردشگران از کمبود امکانات و زیرساخت های رفاهی و خدماتی در این مسیر گلایه مند بودند.

ایرنا: از توسعه زیرساخت های رفاهی و خدماتی در مناطق نمونه گردشگری استان چه خبر؟

بخش قابل توجهی از توسعه زیرساخت های گردشگری به مناطق نمونه گردشگری اختصاص خواهد داشت و سرمایه گذاران مربوط به آنها جذب شده و یا در حال جذب هستند و به مرور این مکان ها به امکانات رفاهی و خدماتی بیشتری دست می یابند و به مکان های بسیار ایده الی برای جذب و اقامت حتی چنده روزه گردشگران تبدیل خواهند شد.

زیرساخت های گردشگری در چهار منطقه نمونه گردشگری اوان، زرشک-کامان، باغ تابان الموت و آوج نیز در دست ساخت است. 
 همچنین ۲ مرکز تفریحی و سرگرمی در شهر قزوین به همراه یک کمپ گردشگری در تاکستان در حال احداث هستند که موجب تقویت زیرساخت های گردشگری استان و تکمیل زنجیره های تاسیسات گردشگری در استان خواهند شد.

ایرنا: طرح هایی که از آنها نام بردید چه میزان فرصت اشتغال در استان قزوین ایجاد می کند؟

طرح های در دست اجرای گردشگری قزوین برای حدود سه هزار نفر به شکل مستقیم اشتغالزایی می کند. بیشترین اشتغالزایی ها در بخش گردشگری مربوط به مناطق نمونه گردشگری هستند مثلا برای منطقه نمونه گردشگری کامان و زرشک و اوان هرکدام ۴۰۰ نفر و باغ تابان الموت ۷۰۰ اشتغال پیش بینی شده است.

البته بدون شک مشاغل غیرمستقیمی که با راه اندازی و بهره برداری از این طرح ها بدست می آیند چندین برابر بیشتر خواهند بود.

ایرنا: از بین طرح هایی که نام بردید و در حال اجرا هستند، چند طرح به نوعی نیمه کاره بوده و عملیات اجرایی آنها به درازا انجامیده است؟

بیشتر طرح هی نام برده مربوط به ۲-۳ سال اخیر بوده و سرمایه گذاران آنها تازه انجام شده البته در این بین چند طرح انگشت شمار نیز وجود دارند که سرمایه گذاری آنها مربوط به حدود ۸، ۹ و یا ۱۰ سال قبل بازمی گردد که علت های مختلفی از جمله کمبود نقدینگی و مشکلات مالی دلیل آن بوده و امیدواریم این طرح ها با تلاش و همت سرمایه گذاران و همراهی دستگاه های ذیربط و کمک بانک ها به سرانجام برسند.

ایرنا: ارایه تسهیلات در کنار آورده مالی سرمایه گذاران به تکمیل و بهره برداری طرح های اقتصادی از جمله در بخش گردشگری کمک زیادی می کنند، ارزیابی شما از عملکرد بانک های استان در حمایت از سرمایه گذاران گردشگری چگونه است؟

در سال های اخیر مقام معظم رهبری نام گذاری سال های را معظوف به موضوع "تولید" کرده اند که معتقد هستیم این معنا را باید عام و گسترده دید و بدون شک نباید این مقوله محدود به بخش صنعت یا کشاورزی شود بلکه حوزه گردشگری و خدمات نیز این معنا را دربرمی گیرند و باید در این حوزه ها نیز به رشد و جهش دست یابیم.

بانک ها در پرداخت تسهیلات به بخش صنعت و کشاورزی معمولا تمایل بیشتری نشان می دهند، این در حالی است که طرح های گردشگری می توانند با هزینه و سرمایه گذاری کمتر درآمد و اشتغالزایی قابل توجهی را داشته باشند.

با توجه به اینکه یکی از چشم اندازهای رشد و توسعه اقتصادی کشور و استان قزوین بر پایه گردشگری ترسیم شده است، انتظار می رود بانک ها باید در حمایت از سرمایه گذاران بخش گردشگری اهتمام بیشتری داشته باشند.

برچسب‌ها گردشگری استان قزوین سرمایه گذاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری استان قزوین سرمایه گذاری گردشگری استان قزوین سرمایه گذاری اخبار کنکور اقامتگاه های بوم گردی استان قزوین در دست زیرساخت های رفاهی سرمایه گذاران رفاهی و خدماتی نمونه گردشگری گردشگری استان بهره برداری سرمایه گذاری دست ساخت دست اجرا حال حاضر زیرساخت ها جذب گردشگر جاذبه ها بانک ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۵۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست، گفت:نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در رویداد دختر ایران اظهار کرد: دانش‌آموزان سال‌ها از ما جلوتر هستند، وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی از معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

معلمان دانش‌آموزان را قضاوت بیجا نکنند

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.

پورثانی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است، گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد، دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی‌نشیند، طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

حجاب، مهم‌ترین پایه استواری تدین خانواده و جامعه است

وی بیان کرد: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه‌سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در سال 1401، معاون پرورشی در شهر مشهد بودم، در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانستند درکی از زیست دختران دانش‌آموز داشته باشند.

برگزاری اردو برای گفت‌وگو

وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش‌آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند، گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

پورثانی افزود: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند.

وی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است، روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران در چه جایگاهی قرار بگیرد.

حجت الاسلام پورثانی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ماست؛ گفت: در 600 هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  •  طی چندماه گذشته، معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو 
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • سفر به روستای گردشگری توآباد از لنز دوربین شهروند خبرنگار
  • ۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست
  • صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان