Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خزائلی عصر چهارشنبه در دیدار با لطف الله سیاهکلی منتخب مردم قزوین در مجلس یازدهم که در اداره میراث فرهنگی برگزار شد اظهار داشت: در افکار عمومی شاید در نگاه اول میراث فرهنگی و محیط زیست به دلیل سخت گیری هایی که دارند از اداراتی محسوب شوند که مانع توسعه تلقی شوند در حالی که نگاه ما صیانت از ثروت‌هایی است که شاید اگر تخریب شود دیگر نتوانیم آنها را بازیابی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: کمتر کشور و ملتی سابقه فرهنگی و تاریخی ما را دارد و این افتخار به واسطه صیانت سخت گیرانه و مجدانه از تک تک آثاری بوده که میراث کشور است و اگر سخت گیری ضابطه مند نباشد آیندگان ما را نخواهند بخشید.

خزائلی تصریح کرد: باید بدانیم همه ما در این سازمان امانتدار هستیم تا این تمدن و فرهنگ بی نظیر دستخوش آسیب نشود و متعصبانه از آن صیانت می‌کنیم و گاهی متهم به مانع توسعه شناخته می‌شویم.

وی گفت: در همه مناطق استان از جمله قزوین، آوج، آبیک، تاکستان و بویین زهرا با تمدن‌های چند هزار ساله روبرو هستیم که سابقه سکونت در خله کوه تاکستان و یا سگزآباد بویین زهرا به ۵ هزار سال می‌رسد و حفظ این ارزش کار دشواری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین یادآور شد: باید بپرسیم منظور از توسعه و پیشرفت چیست و آیا به بهانه آن باید بافت‌های تاریخی را تخریب و این میراث گرانبها را به بهانه توسعه از بین برد.

خزائلی گفت: چندین پروژه استراتژیک داریم که برای ما بسیار اهمیت دارد که تبیین ضوابط بافت تاریخی از آن جمله است و در این راستا بشدت با تخریب آثار مخالفیم و باید مشکل تراکم در این بافت را حل کنیم.

وی اظهار داشت: اگر در بافت تاریخی خود شاهد شکل گیری مناطقی مانند هشتگرد و کرج شویم دیگر این اثر ارزشمند را از دست داده ایم و لازم است بر اساس ضوابط معماری و اصیل تاریخی و ضوابط تعیین شده از سوی سازمان میراث از هویت خود دفاع کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین تصریح کرد: معلوم نیست اگر ما در بافت تاریخی اجازه تراکم ۵ طبقه بدهیم حتماً به زندگی بهتر مردم کمک کرده ایم و کیفیت سکونت را بهبود بخشیده ایم.

وی افزود: توجه به حق و حقوق مردم و مطالبات منطقی ساکنان بافت تاریخی را در اولویت داریم و تلاش می‌کنیم هر جا لازم بود بازنگری در طرح‌ها را در دستور کار قرار دهیم.

در ادامه نادر محمدی معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی استان گفت: در حوزه جذب سرمایه گذاری به دلیل رویکرد غیر منطقی برخی دستگاه‌ها شاهد تأخیر در اجرای طرح‌ها هستیم و استقبال را کاهش داده است.

وی گفت: نگاه سلیقه‌ای و جزیره‌ای در این حوزه موجب شده وقتی ما مجوز احداث یک هتل چند ستاره را در کمترین زمان و هزینه‌های بسیار ناچیز صادر می‌کنیم در پیچ و خم شهرداری با رویکردهایی مواجه می‌شویم که مانع کار می‌شود.

محمدی یادآور شد: در صدور مجوز یک هتل چند ستاره باید ساخت استخر، فروشگاه تجاری، سالن ورزشی، آمفی تاتر و خدمات دیگر رعایت شود اما شهرداری به برخی از این ظرفیت‌ها مانند واحدهای تجاری عوارض سنگین تعیین می‌کند که سرمایه گذار پشیمان می‌شود.

وی بیان کرد: حتی در نگاه مسئولان محلی، قزوین ابتدا یک استان صنعتی، سپس کشاورزی و در نهایت گردشگری است به همین دلیل بیشترین تسهیلات اشتغال و سرمایه گذاری به دو بخش دیگر داده شده و گردشگری مظلوم واقع شده است.

معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی استان قزوین تصریح کرد: فقط ۷ درصد تغییر کاربری‌ها متعلق به حوزه گردشگری است که نشان می‌دهد نگاه ما به این بخش باید اصلاح شود.

محمدی اضافه کرد: در استان قزوین ۱۲ هتل در دست ساخت است و امسال ۳ هتل سه ستاره افتتاح می‌شود و همچنان به دو هتل ۵ ستاره دیگر هم نیازمندیم.

وی گفت: ۵۵ پروژه اقامتگاهی، رستوران و مجتمع بین راهی در استان با اشتغال ۵ هزار نفر فعال شده که در مناطق ۱۷ گانه در سه منطقه ظرفیت خوبی داریم که می‌تواند فعال شده و به اقتصاد و گردشگری استان کمک کند.

معاون گردشگری استان قزوین اظهار داشت: یک سرمایه گذار بخش خصوصی برای توسعه منطقه گردشگری اوان آمادگی دارد تا ۲۶۰ میلیارد تومان برای این منطقه هزینه کند که امیدواریم این طرح به سرانجام برسد.

میثم حصاری معاون صنایع دستی استان قزوین هم گفت: در حوزه صنایع دستی با داشتن جاجیم، گلیم و قفل سازی، شیرینی سنتی و باقلوا قادریم با برند سازی به شکوفایی این صنعت کمک کنیم.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا توسعه و پیشرفت ثروت سرمایه گذاری شهرداری صنایع دستی و گردشگری سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی میراث فرهنگی بافت تاریخی استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۴۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی